dijous, 28 de gener del 2010

Planella denuncia a la comissió de límits el conflicte que manté amb La Tor de Querol per l'aigua

L’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha mostrat el seu malestar amb l’ajuntament de La Tor de Querol, per la qüestió del subministrament d’aigua de la Vila. Així ho ha manifestat durant la reunió que celebren anualment els estats espanyol i francès per tractar temes fronterers.

Puigcerdà rep el 70 per cent de l’aigua que consumeix del riu Querol. Mitjançant un acord internacional, capta l’aigua al municipi de La Tor de Querol, ja en territori francès. Planella destaca que l’acord data del S.XII, però que l’actual equip de govern de La Tor l’està incomplint, i que, entre d'altres coses, s'estan produïnt talls massa sovint i no s'està subministrant la quantitat s'aigua que li pertoca a Puigcerdà.

Planella remarca que amb l’anterior equip de govern no hi va haver cap mena de problema. També ha deixat clar que no pensa cedir, i que seguirà reclamant l’aigua que li pertoca a Puigcerdà. En la mateixa reunió, mantinguda abans d'ahir a Madrid, Planella va remarcar l'oposició del seu equip de govern a la construcció de l'autovia Barcelona-Tolosa que ha de creuar Cerdanya, així com al pas elevat a l'entrada de Puigcerdà que ha de servir per unir la carretera del túnel del Cadí amb la del túnel de Pimorent.

Planella també va lamentar el fet que l'hospital transfronterer no es pugui abastir amb l'electricitat subministrada per Electricitat de França (EDF), que l'ofereix per 1,2 milions d'euros, ja que l'Estat espanyol l'obliga a contractar-la amb una companyia espanyola, tot i que el cost arriba gairebé als 9 milions d'euros.

A la imatge, Joan Planella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada