dissabte, 16 de gener del 2010

Es manté activada l'alerta pel fort risc d'allaus a les zones del Cadí-Moixeró i del Perafita-Puigpedrós

Interior podria cobrar als esquiadors el rescat d'ahir, a Masella

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la
fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel risc d’allaus fort a les dues vessants muntanyoses de la Baixa Cerdanya. Segons l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), el risc d'allaus encara es manté a nivell 4, la segona categoria més elevada de risc, al Perafita-Puigpedrós i a la Vessant nord del Cadí Moixeró.

Les altes temperatures que s’han enregistrat aquest matí (4ºC a les 7h del matí a 2.200 metres de mitjana) i les precipitacions previstes per avui dissabte a la tarda-nit i per demà diumenge durant tot el dia en forma d’aigua fins a 2400 metres faran que siguin molt probables caigudes espontànies d'allaus fusió. Aquestes allaus es produiran de forma espontània i poden ser de mida gran, sobretot en orientacions sud, sud-est, est i els vessants nord protegits. A l'Alta Cerdanya i al Capcir, mentrestant, l'alerta es manté moderada, en un grau de 2 sobre 4, segons els serveis meteorològics francesos.

Per a demà es preveu que les temperatures continuïn elevades i de cara a dilluns s’esperen noves precipitacions en forma d’aigua fins a cotes altes. Per aquests motius la tendència és estacionaria. A banda d'aquests dos sectors cerdans, també es manté activada l'alerta en fase 4 a la Pallaresa, a la Ribagorçana-Vall Fosca, a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa i al Prepirineu. Per tot plegat es recomana extremar la precaució a l'hora de sortir a la muntanya, o fins i tot, evitar fer-ho.

Interior podria cobrar als esquiadors el rescat d'ahir a Masella
D'altra banda, el Departament d'Interior podria cobrar el rescat dels tres esquiadors que ahir van veure's afectats per una allau que, suposadament, van provocat ells mateixos. Els Bombers han avançat que el rescat, on hi van participar cinc dotacions de Bombers i un helicòpter, entre d'altres, podria pujar als 9.000 euros. En cas que es demostri que van incomplir les senyalitacions de prohibit el pas, se'ls podria cobrar el rescat, i seria el primer cop que es fa.

A la imatge, el Cadí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada