dimecres, 13 de gener del 2010

Els polítics cerdans veuen com una oportunitat la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'hivern

Els principals representants polítics de Cerdanya han rebut amb interès l'anunci de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, de presentar la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. Les estacions de Masella i La Molina, gràcies a la proximitat amb Barcelona, hi tindrien un paper destacat.

Pel president del Consell Comarcal, Esteve Maurell, acollir una part d'aquests jocs "seria una gran oportunitat econòmica i de promoció per Cerdanya, tenint en compte que som un territori on el turisme i els serveis són la nostra base". Mentrestant, l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ja ha manifestat el seu interès perquè, en cas que Barcelona sigui la candidatura guanyadora, la Vila es converteixi en subseu olímpica.

A més, Planella ha deixatr clar que la ciutat està preparada per acollir tant les proves sobre gel com les d'esquí, per la proximitat de pistes, tant d'esquí alpí -Masella i La Molina- com d'esquí nòrdic -Lles, Aransa i Guils-. A més, Planella ha afegit que Cerdanya té molt bones comunicacions amb Barcelona i sempre ha estat "la muntanya de Barcelona". En aquest sentit l'alcalde de La Seu d'Urgell, Albert Batalla, també ha mostrat el seu interès per ser subseu olímpica.

Des de les estacions d'esquí alpí de la Baixa Cerdanya també han rebut la notícia amb bons ulls. Els repsonsables de La Molina han recordat que ja han organitzat amb èxit diferents proves d'hivern. Mentrestant, des de Masella, el seu president, Xavier Nolla, ha defensat que les competicions es reparteixin per totes les estacions del Pirineu català, però ha recordat que Masella i La Molina són ideals, ja que són les que estan més aprop de Barcelona.

A la imatge, Coma Oriola, (foto: Masella)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada