dijous, 21 de gener del 2010

El Consell Comarcal obre el concurs per construir l'escorxador transfronterer d'Ur

El Consell Comarcal de la Baixa Cerdanya ja ha obert el concurs per construir el futur escorxador transfronterer. Tal i com ha comunicat avui, les empreses interessades tenen un mes per presentar el seu projecte. Es preveu que les obres començaran a l’abril.

Si es compleixen els terminis previstos, l’escorxador transfronterer serà una realitat l’abril de l’any que ve. La intenció és que un cop estigui fet, pugui entrar en funcionament immediatament. Per fer-ho, tal com explica Ramon Moliner, gerent del Consell Comarcal de la Baixa Cerdanya, "s’està avançant tota la feina possible, des de decidir els horaris de l'escorxador, fins als vehicles que caldrà comprar per transportar el bestiar viu i el bestiar mort". I és que la intenció és, continua, "la de poder matar el primer animal l'endemà d'estar acabades les obres".

L’escorxador s’ubicarà a Ur i serà gestionat a parts iguals per ramaders i carnissers de l'Alta i de la Baixa Cerdanya. També hi seran, encara que en menor representació, el Consell Comarcal de la Baixa Cerdanya i la Comunitat de Comunes Pirineus-Cerdanya.

A la imatge, alguns dels futurs gestors de l'escorxador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada